Talon

Série

Talon

Omdat het Atelier wel houdt van een uitdaging, legt het soms de lat nog net iets hoger. Voor deze hoogpotige eettafel klonk het idee eenvoudig: een betaalbaar ontwerp dat niet hoeft in te boeten in details en afwerking. De uitvoering in hout en metaal is dat echter niet.

Get your Talon on the webshop

Metaal en hout waren de materialen waarmee de jaren ’50 zich uitdrukten. Na de oorlogsjaren was er ruimte voor kleur en speelse lijnen en mocht een tafel weer meer zijn dan enkel iets functioneels. Maar waar Van Der Meeren en konsoorten kozen voor machinale productie, voert Atelier Alexandre Lowie alles met de hand uit.

De draadstructuur combineert drie diktes buismetaal tot een luchtig, fijn vertakt onderstel in donkergroen en nachtblauw — maar geen klassiek zwart. Het blad werd dan weer in hout gemaakt omwille van de hoge tactiliteit en werd aan de zijkanten gechanfreineerd om de lichtheid van het ontwerp te onderstrepen. Een schoolvoorbeeld van hoe materialen te selecteren en te gebruiken omwille van hun intrinsieke kwaliteiten.

Afmetingen
L 0.9 tot 3 m X 0.9 m X 0.76 m
Andere formaten en ronde versie verkrijgbaar op aanvraag

Materialen
Houten blad, poten van gelakt staal
Verschillende houtsoorten en kleuren lak verkrijgbaar op aanvraag

Get your Talon on the webshop

Share Talon

Kom ons vertellen over uw plannen.

We denken graag mee.