“Voor mij draait alles rond pure ambacht en kwaliteit.”

Atelier Alexandre Lowie

Pièces uniques en handgemaakt meubilair

Voor pers gelieve contact op te nemen via info@alexandrelowie.be

Atelier Alexandre Lowie vertaalt ambacht naar functionele ontwerpen met de uitstraling van een pièce de résistance. Elk stuk is volledig met de hand gemaakt, en dat zie je. Die liefde voor traditionele technieken schemert door in elegant meubilair, waar ze dienen als een stempel van kwaliteit en savoir-faire. Details vormen dan ook de rode draad doorheen het werk van het Atelier.

Naast reeksen in gelimiteerde oplages, ontwerpt het Atelier ook unieke stukken op maat van wie durft kiezen voor subtiele grandeur — een compromisloos, gedurfd stuk dat later met trots aan de volgende generatie wordt doorgegeven. Luxe, zeker, maar dan in de vorm van een perfecte uitvoering en verfijnde esthetiek.

Atelier Alexandre Lowie

Alexandre Lowie is zowel bedenker als maker. Zijn achtergrond als meubelmaker en restaurateur verraadt een diepe eerbied voor oude ambachten, maar ook voor materialen en texturen. Dat levert ontwerpen op die vertrekken vanuit een kennis voor techniek, gecombineerd met zijn liefde voor al wat authentiek en handgemaakt is. Het metier van het Atelier loopt dan ook over in andere disciplines. De enige constante is een diepgeworteld respect voor handenarbeid.

Alexandre Lowie

Kom ons vertellen over uw plannen.

We denken graag mee.