Long Play

Pièce Unique

Long Play

In een huis dat in de jaren ’50 werd gebouwd werd door een pupil van Le Corbusier, laat de platenkast van de collectioneur des huizes zich gewillig vormen door de pennenstreken van de architect. Want zoals de leermeester het zelf verwoordde: “Une forme doit être justifiée”. 

De Long Play werd volledig gefineerd in citroenhout en afgewerkt met hoogglans lak in het felblauw. De kast biedt ruimte aan een vinylcollectie, een stereo-installatie en de bijbehorende luidsprekers. Zowel het formaat van de platenhoezen als de akoestiek waren bepalend voor het ontwerp.

Wie verder kijkt, ziet ook de typisch modernistische verhoudingen van de gevel terugkomen in het grid van het meubel, net zoals het zwarte, metalen raster aan de zijkant het smeedwerk van de draaitrap weerspiegelt. Het meubel staat opgesteld op de eerste verdieping, waar een grote glaspartij uitgeeft op de tuin. Een ideale werkplek, vond het Atelier, meteen ook de reden waarom een klein pivoterend bureau verwerkt werd in het geheel. 

Afmetingen
2.85 m X 0.55 m X 0.85 m

Materialen
Massief citroenhout, citroenfineer, blauwe lak, staal, messing wieltjes 

Share Long Play

Kom ons vertellen over uw plannen.

We denken graag mee.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics